Fires i Mercats més endavant a Sencelles

Fires i Mercats
null
FIRA DE SENCELLES 2019

Al maig se celebra la Fira de Sencelles.


És ja tradicional comptar amb el combat de 'glossadors', festa amb DJ, mercat ambulant d'oportunitats i d'objectes de segona mà, el clàssic esdeveniment 'Sencelles espipella' i, el diumenge, mercat tradicional als carrers del poble amb productes típics del municipi, productes ecològics i exposició d'eines.

El diumenge 19/05 se celebraran les Jornades Gastronòmiques de Sencelles, dia en què el municipi mostra tot el seu potencial culinari, principalment representat pel vi, l'ovella i l'oli d'oliva verge extra. La Sencelles Espipella onTour, una ruta de tapes sencelleres amb tapa i beguda a partir d'1 euro. Participen Cas'Arquitecte, És Molico, Ca Pep, Ca París, És Bassiot i Sa Cuina de n'Aina.A més el dia 19/05 (de 17:00 a 22:00)


Hi ha organitzades actuacions en “És Pati donis Quarter”


Amb les actuacions de:


- DJ LOCAL

- ENROCKATS

- DJ BEATES


Hi haurà servei de barra i preus populars!


1 - 1 de 1

Fires i Mercats més endavant a Sencelles

Durant tot l'any a Mallorca se celebren les fires dels pobles segons la característica de cadascun. Podem trobar fires i mercats de qualsevol tipus. Així, tenim fires en motiu de la vaca, el caragol, la patata, etc. i mercats permanents de productes artesans, agroalimentaris, ecològics i, fins i tot, medievals. Els mercats de l'illa són importants perquè ofereixen productes de la terra, ajuden a mantenir el sector secundari actiu i creen una harmonia especial entre venedor i comprador. En els mercats, la gent normalment compra amb senalla per la qual cosa podem entendre que és un espai de consciència i natural, un espai de relació, en el qual aquell «bon dia» entre el venedor de formatges i na Maria ja s'ha fet costum, encara que no necessiti comprar-li res. En els mercats, quan ja et coneixen, els venedors saben que na Maria vol pa de farina de xeixa, «Sal des Trenc», formatge curat, galetes Gori de Muro i molta síndria; i li ho tenen preparat. Aquesta és la part més amigable de les relacions i els vincles que es fan en els mercats. No obstant això, aquesta part de confiança no sol ocórrer de la mateixa manera en les fires, atès que en aquestes solen intervenir mercaders d'altres tipus de negocis: joieria i bijuteria, tèxtil, joguines, dolços, etc. Les fires solen fer-se en relació a algun motiu concret i aquest motiu serà el protagonista, tot i que com ja hem dit, sempre anirà acompanyat de mercaders que puguin complaure a tots els visitants amb els seus productes. Llavors, la Fira de la Sabata de Lloseta, per exemple, tendrà un vuitanta per cent de paradetes en relació exclusiva a la venta i confecció de sabates però també comptarà amb un vint per cent de paradetes alternatives a aquell producte, com les que ja hem citat. Tant si és per fer un variat, com per comprar una sabata de pell o unes espardenyes, un ventall, eines, recipients de fang —una lladriola de fang en forma de porquet—, etc. els mercats de Mallorca són una molt bona opció. Per contra, si cercau unes arracades originals o alguna cosa feta de macramé, una senalla, un potet per fer bombolles d'aigua, etc. les fires són el vostre lloc.