Activitats
Concerts
null
Salvador Sobral presenta 'Mano a mano' en Trui Teatre
El guanyador del Festival d'Eurovisió, el portuguès Salvador Sobral, presentarà el seu nou senzill, Mà a mà, al Trui Teatre dins de la propera edició del Jazz Voyeur Mallorca Festival.

El Jazz Voyeur Festival Mallorca, que arrenca un any més, farà un salt qualitatiu i quantitatiu en aquesta onzena edició. La consolidació del festival com «gran cita de tardor del jazz internacional a Mallorca» ja és un referent després de l'èxit dels quatre concerts celebrats l'any passat amb una excel·lent resposta per part d'un públic molt qualificat. D'aquesta manera es confirma que el Jazz Voyeur Mallorca Festival cada vegada té més seguidors que esperen la seva arribada i que es consolida com una de les institucions mallorquines que més impuls donen al gènere jazzístic.

El cantant lusità, que va viure durant uns anys a Palma i Barcelona, ​​és en l'actualitat un «heroi nacional» després que la seva cançó Estimar pèls dois (Estimar pels dos) s'alcés a Portugal per primera vegada en la història al primer lloc del pòdium d'Eurovisió 2017.

Salvador Sobral va néixer el 28 de desembre de 1989 a Lisboa. Sobral sempre va ser un amant de la música alternativa i del jazz, però no va començar a dedicar-se professionalment a això fins que va marxar a viure a Espanya. Primer se'n va anar amb una beca Erasmus quan estudiava Psicologia esportiva a Palma, després d'haver quedat setè en el famós programa portuguès Pop Idol, i posteriorment quan va decidir mudar-se a Barcelona per començar els seus estudis al Taller de Músics.

Els seus problemes de salut el van obligar a retirar-se dels escenaris al setembre de 2017, només uns mesos més tard de convertir-se en guanyador de l'últim Festival d'Eurovisió. Per a l'ocasió va reunir als seus fans en un gran jardí on va donar un concert per acomiadar-se de ells, encara que assegurant que seria una cosa temporal i que tenia la intenció de tornar a cantar quan s'hagués recuperat. Després de la seva trasplantament de cor ha tornat als escenaris i un d'ells serà a Palma.

Les localitats estaran a la venda des de 30 euros a partir del divendres 18 de maig.
Concerts
null
Sidecars en concert
Juancho (veu, guitarra solista), Gerbas (baix) i Ruly (bateria) són Sidecars, una banda que va debutar discogràficament el setembre de 2008 amb el llançament del seu primer disc, batejat amb el nom de la banda, Sidecars. Enrere quedava un treball de local, llarguíssimes tardes d'assaig i cigarrets, hores invertides en aprendre a elaborar tornades i melodies, escoltant discos que molen, tractant de disseccionar i treure'n l'aigua clara.

Aquells assaigs s'anaven alimentant amb el que es recollia en els concerts que el grup anava esgarrapant a l'escena madrilenya, descarregant adrenalina en petits clubs de barri, incandescents moments de rock per a una audiència còmplice i molt jove, com els que estaven sobre les taules . En un parell d'anys havien aconseguit ocupar un discret però fonamental ja en l'imaginari mapa musical madrileny. Això va propiciar l'enregistrament d'aquella primera referència i la possibilitat de la segona, Cremalleres, un disc que confirmava la seva evolució com a banda, amb unes cançons contagioses, endolcides amb unes tornades enganxoses... això i les seves ganes imparables d'arribar a més gent amb la seva tremenda solidesa, la seva desimboltura i la seva facilitat per elaborar un pop rock poderós i d'excel·lent factura. Durant aquells dos anys el grup va oferir més de 150 concerts (alguns obrint per Leiva, Sidonie o Siniestro Total).

La banda del barri madrileny d'Alameda de Osuna va rebre en aquells primers passos dos importants guardons, el Premi de la Nit en Viu al Millor Grup Revelació 2008, reconeixement atorgat per l'Associació de 45 Sales de Música en Directe de Madrid, i el Premi de la Música al Millor Àlbum de Rock Alternatiu amb el seu disc de debut.

Sidecars seguien demostrant dia a dia, concert a concert, la seva categoria i la seva potència, en uns arrasadores i entregadíssims directes. Una filosofia de directe, de creença en si mateixos, de buscar cançons cada vegada més rodones... el procés iniciàtic culminarà amb un tercer disc titulat Fuego cruzado, que compta amb el britànic productor Nigel Walker als comandaments de la gravació.

Aquest treball suposa un punt d'inflexió en la banda doncs, just després de l'enregistrament, Manu, fins llavors segona guitarra i component des de la fundació del grup, decideix abandonar la formació. La resta de Sidecars decideixen seguir el seu camí... com és natural.

Juancho deixava ben clar en les declaracions a una entrevista quin és el principal valor de Sidecars: "Les cançons són el nucli de tot, és igual el que hagi voltant. Si no hi ha bones cançons no hi ha res. Toquem perquè som fidels a les cançons, elles parlen per nosaltres al marge dels estils". En aquell treball el rubricaven talls com "Los amantes", "Contra les cordes" o el seu primer single "De película". Totes aquestes s'unien, en el repertori de directe, conformant una col·lecció de joies en forma de singles que seguien sumant seguidors, fans del grup rendits a la seva capacitat per fer-los ballar i passar-ho bé.

Al març del 2016 surt a la venda Contra les Cordes, un nou disc gravat a Madrid uns mesos abans, en dos dies de emocionants i sentides sessions. Aquest disc, que s'edita en format CD / DVD suposa el pas endavant d'uns nous Sidecars que es posen al seu lloc com a músics i intèrprets i que adapten, en format acústic, el més aplaudit de la seva carrera. A més, conviden a col·legues de professió, músics i artistes dels que s'han fet amics al llarg i ample d'anys d'escenaris i bambolines, per allà està Iván Ferreiro, Leiva (que és germà de Juancho, per si no ho hem aclarit ), M-Clan i Dani Martín. El disc, acompanyat d'un preciós DVD, mostra el carisma que gasten sobre les taules els tres compontes, que es recolzen en uns músics addicionals per perfilar aquestes composicions.

Amb la feina ja publicat, Sidecars inicien una petita gira per teatres que desembocarà en una gira per escenaris més rockers i menys acústics. Les crítiques (i els fans) han rebut amb els braços oberts aquest nou disc.

En 2017, compaginant-ho amb l'últim tram de la gira de 'Contra las cuerdas', Juancho, Ruly i Gerbass es tanquen amb Sergio Valdehita, Ramiro Nieto i Pere Mallén en l'estudi de La casa murada a Tarragona per gravar el que serà el seu cinquè disc: "Cuestión de gravedad". Per donar-li forma, Sidecars han tornat a comptar amb el productor Nigel Walker, i d'aquest enregistrament surten tretze cançons fetes amb el cor, capturades amb el cap, en què han quallat el seu so definitiu: un rock and roll amb pes elèctric i toc acústic. "Cuestión de gravedad" arriba amb força al públic, que el rep amb ganes i entrega, i serà presentat en directe per les sales de tot el país a partir del gener del 2018.
1 - 5 de 5

Concerts a Palma

Mallorca té més espais adaptats per a fer concerts dels que molts ens pensam: sales de concerts, locals adaptats per fer-ho en petit comitè, recintes per a la realització de festivals, escenaris de revetles, etc. Gaudim, a més, d'uns grups locals que abasten tots els gèneres, des de les havaneres de Tomeu Penya fins a l'indie d'arrels psicodèliques del manacorí Miquel Serra. El rock de Jorra i Gomorra, el jazz i el funk de Saxophobia Funk Project, l'indie d'Ombra, la rumba de Jès, el trap de Rels B, les composicions de Joan Miquel Oliver, entre molts d'altres, posen l'illa en un punt d'equilibri respecte a les modes europees i els estils més conservadors d'arreu del continent. Molts dels nostres artistes tenen projecció a l'exterior i són valorats molt positivament per altres artistes de renom. Podreu trobar tots els moviments, gires i concerts d'aquests artistes i els seus contemporanis a la nostra web, juntament amb les actuacions d'artistes nacionals i internacionals.