Què fer amb els petits
null
‘Caputxeta’, la adaptación musical de ‘Caperucita roja’, llega a Sa Màniga

Rafel Brunet es el autor y director de Caputxeta, una adaptación musical del famoso cuento Caperucita roja, recogido por primera vez en un volumen de 1697 por Perrault y versionado en 1812 por los hermanos Grimm, siendo ésta la más conocida.

En esta producción de Mallorca So que llega al Auditòrium Sa Màniga, Brunet reconvierte la historia de Caperucita Roja en una comedia musical donde también tienen cabida elementos de otros cuentos populares y rondallas mallorquinas. Se trata de una versión innovadora que parte de la versión de Charles Perrault y los Hermanos Grimm.

Se trata de una obra en la que, como en el cuento clásico, el lobo es feroz y quiere comerse a Caperucita, pero el pueblo donde viven le culpa de muchos problemas injustamente. Caperucita no teme al lobo debido a que su familia la ha sobreprotegido, y el lobo es un ser atractivo, encadilador y con mucho magnetismo. La obra está ambientada a finales del siglo XVIII y bien podría suceder en un pueblo de montaña como Sóller.

Para este montaje, Brunet cuenta con una docena de canciones de Jaume Carreras -Premio Goya 2000 por Los girasoles-, Daniel Monzón -que ya trabajó en el musical de Brunet La Bella y la Bestia-, Marga Castells como directora musical, vestuario de Neus Alfaro, Xavier Gutiérrez en el diseño gráfico y animación y Anau Longle en la edición de vídeo.

En Caputxeta intervienen Marta Jaume (Caputxeta), Ragel Brunet (Lobo), L. Caldas (abuela), Alejandro Balas (alcalde), Manu Danet (Bernat, alguacil del pueblo), Aina Campaner (Xima), Jorge Peguero (pastor), Laura Vives (florista), Cristina Reverte (madre Caputxeta) y Paula Gorries (carnicera).

Mallorca So produce y realiza obras originales, creadas desde cero; un producto mallorquín que exportan a toda España, ya que también han cosechado éxitos en ciudades como Madrid -Teatro de la Luz Philips, en la Gran Vía- o en el Olympia de Valencia.

Festes
cultura
null
FOGUERONS 2019 - PALMA

«Sant Antoni és el protector de la pagesia mallorquina; és el protector dels conreus, del camp i també dels animals, especialment els domèstics que conviuen amb l’home (cans, moixos...), i del bestiar de peu rodó (cavalls, someres, ases, rucs, muls...). Igualment és el protector dels menascals, els ferrers, els porquers, els cansaladers, els cerers, els forners, els pastissers, els confiters, els traginers, els jugadors de cartes, els fossers i enterramorts. D’aquí vénen aquelles glosses tan famoses: 


Sant Antoni ha vengut 

amb un ase amb quatre cames, 

amb un covo d’ensaïmades

 i una botella de suc.


Sant Antoni i el dimoni 

jugaven a trenta-u; 

el dimoni va fer trenta

i sant Antoni, trenta-u. 


També se’l considera advocat contra la lepra per la qual cosa aquest dia la gent menjava un tortell per tal que el sant els protegís d’aquesta malaltia. Sant Antoni és invocat contra les malalties gangrenoses de la pell i, molt especialment, contra l’herpes zòster i la borradura dels infants» (Jaume Sastre)


I com bé sabem tots, és tot un costum l'encesa de foguerons, les glosades i els balls dels caparrots. Per això, ens hem preocupat d'agrupar en un llistat els punts on s'han organitzat, legalment, foguerons; tots són als barris de Palma. 
AV Son Ferriol
12 de gener a les 20.15 h
 Pl. de l’Església


 AV Son Rapinya
12 de gener a les 20h
Pl. de Son Quint


AV Es Capitol
12 de gener a les 17.30 h
Pista interior de la pl. d’Alexander Fleming


AV Es Pil·larí
12 de gener a les 20 h
Església parroquial de Sant Francesc d’Assís


AV Born des Molinar
16 de gener a les 17 h
Eixugador de xarxes (el Portitxol)


AV Es Rafal Vell
16 de gener a les 18 h
Pl. de Josep Maria Llompart


AV Es Molí Rafal-Vivero
16 de gener a les 18 h
Pl. de l’església de Crist Rei


AV Son Dameto
16 de gener a les 19 h
Parc de Son Dameto


AV Es Jonquet
18 de gener a les 18 h
Pl. del Vapor


AV Camp Rodó
18 de gener a les 19.30 h
Pl. de París

AV Son Espanyolet- Son Cotoneret
16 de gener
aparcament entrada del Poble Espanyol


AV S’Olivera de Son Cotoner
18 de gener a les 20 h
Parc de Son Cotoner


Plataforma Ponent Potent
18 de gener a les 20 h
Pl. del Garrigó


AV Es Fortí
18 de gener a les 20 h
Pl. de Madrid


AV Sant Agustí
19 de gener a les 18 h
Parc Voramar


AV Sant Jaume
19 de gener a les 21 h
Pl. de Can Cavalleria


AV Sa Garriga
26 de gener a les 19 h
Pl. de l’Església


AV Santa Pagesa
26 de gener a les 19 h
Pl. de Santa Pagesa


AV Son Cladera
26 de gener a les 19.30 h
pl. de Nostra Senyora del Roser


AV Sant Antoni de la Platja de Can Pastilla
26 de gener a les 21 h
C. de Sertori


AV Tramuntana Cas Capiscol-Son Busquets
1 de febrer a les 19 h
C. de l’Orquídia, 1cultura
Concerts
null
Sant Sebastià 2019

La Revetla de Sant Sebastià és la nit més musical de Palma. Els escenaris prenen diferents places de la ciutat per oferir música per a tots els gustos. Kiko Veneno, Celtas Cortos, Mishima, Brisa Fenoy, Elkin Robinson, Nens Mutantes i Bruno Sotos són algunes de les estrelles de la programació d'aquest 2019.

El 19 de gener hi haurà a Palma un total de 30 actuacions repartides en vuit escenaris. Pop rock, flamenc i rumba, swing i rockabilly, pop i grans èxits, jazz, ball de bot, folk i música tradicional, electrònica i música urbana formen la proposta musical de la Revetla de Sant Sebastià 2019.

Per primera vegada, sis de les vuit places que conformen el mapa de concerts de la festa del 19 de gener comptaran amb mesures per a persones amb necessitats especials, com subtítols, bucles magnètics o plataformes vibratòries.


Plaça Joan Carles I

20.30 H: Go Cactus

21.15 H: Ombra

22.30 H: Mishima

00.15 H: Niños Mutantes


Plaça de la Reina

20.30 H: El Parra

21.45 H: Kiko Veneno

00.00 H: Suu

01.30 H: Zelisco


Plaça d'Espanya

21.10 H: Bruno Sotos

22.25 H: Celtas Cortos

00.00 H: XRIZ

01.35 H: Joan Campos Dj


C. de Jacint Verdaguer

20.55 H: Trigga

22.00 H: Brisa Fenoy

23.25 H: Babi Blackbull

00.40: Phussyon Live Band + Alona Vinç


Plaça de l'Olivar

21.00 H: Hi Hats Swing & Lindy Hop

22.45 H: Glissando Big Band

00.30 H: Black Cats


Plaça de Cort - Jazz

20.45 H: One Pac & Fellows

22.00 H: Júlia Colom

23.15 H: Mase Jara Quintet

00.30 H: Nayla Yenkis & The Funckers


La Feixina - Electrònica

21.00 H: Emea

22.05 H: Anímic

23.20 H: Roñatron

01.05 H: Philantropic 


Plaça Major - Ball de bot i folk

20.30 H: Calabruix

21.45 H: Galivança

23.00 H: L'Équilibriste

00.45 H: Elkin Robinson 

Festes
Què fer amb els petits
null
Sant Sebastià a Palma 2019: El Correfoc encén Ciutat

El final de les festes de Sant Sebastià 2019, passada la ressaca de la Revetla, ve marcat pel foc i els dimonis. Com cada any, el Correfoc convertirà el centre de Palma en les portes de l'infern on les colles donaran vida a criatures infernals, que repartiran foc i llums des de l'Avinguda de Jaume III fins a Plaça del Rei Joan Carles I, on es trobaran amb les mítiques bèsties de foc, tot junt per acabar una nit de por entre batucades i danses.

Prèviament al correfoc, els Castellers de Mallorca actuaran en Jaume III a les 18.00 hores.

A l'espectacle de foc que tanca les festes de Sant Sebastià a Palma participaran les colles de Es Cau des Boc Negre, Cultural Ratapinyada, Endimoniats, Kinfumfa, Cultural Rondalla de Bellver, Trafoc, Cultural Dimonis de Son Sardina, Enfocats, Cultural Realment Cremats i cultural Trabucats. També hi seran les bèsties de foc de Veïnats del Pla de Sant Jordi, Drac i Guardians de Sant Jordi i Es Drac de na Coca.


Als assistents, es recomana seguir aquestes mesures de seguretat:

■ Queda totalment prohibit utilitzar pirotècnia particular, no controlada per l'organització.

■ Portar roba de cotó, pantalons llargs, màniga llarga, calçat adequat, barret o mocador al cap, taps a les orelles i ulleres que protegeixin els ulls.

■ Els vidres de les ulleres i les càmeres es poden fer malbé amb les espurnes.

■ No llençar aigua.

■ No tocar, recollir o manipular artefactes pirotècnics. No fumar ni encendre foc a prop dels contenidors de material pirotècnic. Com a públic, per presenciar l'actuació t'has de situar a una distància prudencial. Han d'evitar que els nens i les persones amb mobilitat reduïda se situïn a les primeres files.

■ Es pot ballar amb els dimonis, però sempre amb una actitud de festa.


cultura
Concerts
null
SANT SEBASTIÀ 2019 - Plaça Joan Carles I

La Revetla de Sant Sebastià és la nit més musical de Palma. Els escenaris prenen diferents places de la ciutat per oferir música per a tots els gustos. Kiko Veneno, Celtas Cortos, Mishima, Brisa Fenoy, Elkin Robinson, Nens Mutantes i Bruno Sotos són algunes de les estrelles de la programació d'aquest 2019.

El 19 de gener hi haurà a Palma un total de 30 actuacions repartides en vuit escenaris. Pop rock, flamenc i rumba, swing i rockabilly, pop i grans èxits, jazz, ball de bot, folk i música tradicional, electrònica i música urbana formen la proposta musical de la Revetla de Sant Sebastià 2019.

Per primera vegada, sis de les vuit places que conformen el mapa de concerts de la festa del 19 de gener comptaran amb mesures per a persones amb necessitats especials, com subtítols, bucles magnètics o plataformes vibratòries.
20.30 H GO CACTUS 

Guanyadors de l’Art Jove 2018 presentaran el seu primer EP Hi, we are cactus, que edita la discogràfica mallorquina Blau. Les seves cançons sonen ràpides i urgents. Destaquen per la seva energia i la seva capacitat d’interpretació d’un trio extremadament jove, amb melodies fresques i arranjaments que sonen sixties, partint del rock surfer.

21.15 H OMBRA 

Ombra és un quartet format l’estiu del 2014. La banda, malgrat els seus pocs anys de vida, ha realitzat nombrosos concerts a l’illa recorrent les seves millors sales i festivals. Han guanyat concursos com el Hard Rock Rising o el concurs de bandes del Festival Granada Sound, que va ser el seu primer concert fora de l’illa. Ens presentaran el seu nou disc Walk up the walls, editat per Flor y Nata Records. 

22.30 H MISHIMA 

Mishima és un grup de música pop, amb influència de la cançó d’autor, creat a Barcelona l’any 1999. El veritable reconeixement els va arribar amb la publicació del tercer disc Trucar a casa. Recollir les fotos. Pagar la multa (2005), un àlbum íntegrament en català.
Han publicat vuit discs, el 5 de maig de 2017 va sortir el seu darrer disc: Ara i res. Un àlbum més reposat, però on recuperen la seva essència.

00.15 H NIÑOS MUTANTES 

Niños mutantes és un grup indie-rock format a Granada als 90. Amb el disc El sol de invierno pugen de forma definitiva a la primera plana de l’indie a Espanya. Des d’aquell moment comencen a tocar a festivals com Contemporánea o el FIB, fins que fan el salt a Amèrica del Sud.
Amb el seu darrer treball Diez (2017) exploren nous horitzons sota la producció de César Verdú i León Benavente, apostant per un so més elèctric i potent.

cultura
Concerts
null
SANT SEBASTIÀ 2019 - Celtas Cortos, Mishima, Brisa Fenoy i Kiko Veneno

Celtas Cortos, Kiko Veneno, Mishima i Brisa Fenoy són els caps del cartell de la propera Revetla de Sant Sebastià, a Palma.

L'Ajuntament de Palma ha destinat al cartell musical de les festes de la ciutat fins 304.000 euros i aquest any, per primera vegada, set de les vuit places habilitades per als concerts estaran adaptades a persones amb necessitats especials, com concerts subtitulats o plataformes vibratòries.

Aquest 2019, el 50 per cent del cartell de la Revetla estarà integrat per grups locals i el 43 per cent dels artistes són dones, cosa que ha destacat el consistori.

Així, la nit de 19 de gener podran gaudir, entre d'altres, de: Go Cactus, Ombra, Nens mutants, El Parra, Trigga, Baby BlackBull, Emea, Animic, Júlia Colom, L'Équilibriste, Bruno Sotos o Elkin Robinson.


Aquest 2019 Sa Feixina s'estrena musicalment a les festes de Palma. En el seu escenari es localitzarà la música electrònica, que es trasllada des de la plaça de Cort. Un altre escenari que porta novetats serà el de Jacint Verdaguer, que comptarà per primera vegada música urbana.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, els concerts de les ràdios, que se celebraran a la Plaça Espanya, tindran lloc els dies 12 (40 Principals), 20 (Cope) i 26 de gener (Europa FM).

Cort ha apuntat un creixement notable en la participació en les enquestes musicals. Gairebé 800 persones van participar l'any passat en les votacions de les enquestes a internet i a peu de carrer. Aquest any han estat fins 3.100.

Concerts
cultura
null
SANT SEBASTIÀ 2019 - Plaça d'Espanya

La Revetla de Sant Sebastià és la nit més musical de Palma. Els escenaris prenen diferents places de la ciutat per oferir música per a tots els gustos. Kiko Veneno, Celtas Cortos, Mishima, Brisa Fenoy, Elkin Robinson, Nens Mutantes i Bruno Sotos són algunes de les estrelles de la programació d'aquest 2019.

El 19 de gener hi haurà a Palma un total de 30 actuacions repartides en vuit escenaris. Pop rock, flamenc i rumba, swing i rockabilly, pop i grans èxits, jazz, ball de bot, folk i música tradicional, electrònica i música urbana formen la proposta musical de la Revetla de Sant Sebastià 2019.

Per primera vegada, sis de les vuit places que conformen el mapa de concerts de la festa del 19 de gener comptaran amb mesures per a persones amb necessitats especials, com subtítols, bucles magnètics o plataformes vibratòries.
21.10 H BRUNO SOTOS 

Bruno Sotos va editar el 2016 el seu primer àlbum Para respirar (Blau) El seu pas pel programa de Tele 5 Got Talent va popularitzar el seu tema Hoy Duele. Presenta el seu darrer disc A la sombra de tu luz, que és el resultat de mesos de treball on la seva creativitat i personalitat artística ha comptat amb Toni Noguera com a productor.

22.25 H CELTAS CORTOS 

Grup espanyol de folk rock amb influències celtes. El seu origen es remunta a l’institut. Després de guanyar un concurs decideixen continuar la seva carrera, canviant el nom al de Celtas Cortos, a causa del tabac sense filtre que fumava Nacho Castro.
Han venut més de 2 milions de còpies dels seus discs. El 2018 publiquen el seu darrer disc Energía positiva.
Entre els seus temes es troben el que ja es consideren himnes, com 20 de abrilCuéntame un cuentoLa senda del tiempo o No nos podrán parar, entre d’altres.

00.20 H XRIZ 

Cristian Rodríguez, conegut com Xriz, va néixer a Tenerife i als 16 anys va començar a mostrar les seves inquietuds artístiques i a desenvolupar la seva carrera en el món de la música, interpretant reggeaton, pop i R&B. Va començar gravant les seves cançons amb bases descarregades d’internet. Les pujava a les xarxes socials i es va fer popular. El 2015 va publicar el seu primer àlbum, Adicción El seu canal de Youtube té 500.000 subscriptors.

01.35 H JOAN CAMPOS DJ

Incombustible DJ i productor mallorquí Juan Campos (Palma, 1956). Farà sonar els hits de la música disco dels anys 70, 80 i 90.

Un concert inoblidable, una nit especial, un dia en família...

Categories

undefined
Fires i Mercats
undefined
Què fer amb els petits
undefined
Festes
undefined
cultura
undefined
Concerts
undefined
Restaurants
undefined
Bars i Locals
undefined
Platges i cales
undefined
Activitats
undefined
Revetlles