Dijous, 10 Dic 2015
Palma
El Mercat de Santa Catalina és el mercat d'aliments més antic de Palma, situat a l'oest del centre de la ciutat, en el barri que porte el mateix nom, fora de les murades de la ciutat de Es Baluard, que antigament la protegiren de pirates i justament al costat de l'Avinguda Argentina, on comença aquest barri i acaba el casc antic.


Aquesta àrea fou tradicionalment habitada per pescadors donada la seva proximitat a la mar, que alhora s'uneix amb els fabricants de la corda i el pa, d'aquí els molins, alguns dels quals encara es poden trobar en Es Jonquet i el carrer Indústria.


El mercat és el més antic de tots els mercats de Palma, precedint a l'Olivar i a Pere Garau. L'edifici que avui coneixem fou construït al voltant de 1920, es construïren les separacions dels llocs en 1978. La renovació de tota la coberta va tenir lloc en 1999, seguit de serveis públics i oficines cinc anys després; finalment, la construcció de l'habitació freda a la fi del 2010.


Santa Catalina mantè el caràcter d'un mercat tradicional que ofereix productes frescos, en la seva majoria de producció local i de temporada, per a aquells qui estan acostumats a la compra d'aliments fescos a diari. S'ha convertit en un punt d'encontre no només pel client comú, també pel chef professional o qualsevol afeccionat gastronòmic que cerca informació o consell. A més de fer la compra diària, es pot gaudir d'esdeveniments especials, degustar nous sabors, o simplement passejar i menjar alguna cosa en algun dels bars del mercat.
També podria interesar-te...
culturitza't
Fires i Mercats
Segona mà Palma
Mercadet de segona mà del Puig de Sant Pere