Dolores Sampol

Dimarts, 21 Nov 2017

DOLORES SAMPOL A MALLORCAL'artista Dolores Sampol exposa Llum d’oli, una obra que se situarà en l'antic dipòsit d'oli del centre, ara denominat Dipòsit. Així, la creadora tractarà de despertar «les emocions i la curiositat» entorn del món de l'oli, tal com va detallar en la presentació de la mostra, que es podrà veure fins al 30 de novembre i és una de les apostes de la Nit de l’Art 2017 que se celebrarà aquest dissabte.

Amb Llum d’oli, «es recupera el sentit original d'aquest espai», va remarcar el regidor de Cultura, Llorenç Carrió. «El Casal Solleric ocupa una casa amb una llarga història que no volem oblidar sinó al contrari, incorporar a la programació artística contemporània», va afegir.

Per la seva banda, Dolores Sampol surayó que el procés creatiu va començar amb un focus de llum perquè «al segle XIV la meitat de l'oli s'emprava per a la il·luminació urbana». Així mateix, l'artista palmesana reinvidica el paper de les dones i dels nens en la recollida de l'oli. «Les dones cobraven la meitat que els homes i, com que es destrossaven les mans, empraven didals per no fer-se malbé les mans», va agregar.

Entre uns altres, l'exposició compta amb una espiga com a element escultòric amb tres cilindres d'oli de diferents colors i un espai ple de branques i fulles d'olivera amb el qual l'artista explora l'origen de l'oli.
Per la seva banda, el president de la DO Oli de Mallorca –que col·labora en l'exposició–, Sebastià Solivellas, va explicar que des de Denominació d’Oli de Mallorca aprofitaran aquesta proposta per fer una activitat escolar el 26 de novembre.

 


INFORMACIÓ:

Casal Solleric
Data: Del 21 al 26 de novembre de 2017
Horari: 20.00 h.
Telèfon: 971 72 20 92
Entrada: Gratuït