Festes
cultura
null
FOGUERONS 2019 - PALMA

«Sant Antoni és el protector de la pagesia mallorquina; és el protector dels conreus, del camp i també dels animals, especialment els domèstics que conviuen amb l’home (cans, moixos...), i del bestiar de peu rodó (cavalls, someres, ases, rucs, muls...). Igualment és el protector dels menascals, els ferrers, els porquers, els cansaladers, els cerers, els forners, els pastissers, els confiters, els traginers, els jugadors de cartes, els fossers i enterramorts. D’aquí vénen aquelles glosses tan famoses: 


Sant Antoni ha vengut 

amb un ase amb quatre cames, 

amb un covo d’ensaïmades

 i una botella de suc.


Sant Antoni i el dimoni 

jugaven a trenta-u; 

el dimoni va fer trenta

i sant Antoni, trenta-u. 


També se’l considera advocat contra la lepra per la qual cosa aquest dia la gent menjava un tortell per tal que el sant els protegís d’aquesta malaltia. Sant Antoni és invocat contra les malalties gangrenoses de la pell i, molt especialment, contra l’herpes zòster i la borradura dels infants» (Jaume Sastre)


I com bé sabem tots, és tot un costum l'encesa de foguerons, les glosades i els balls dels caparrots. Per això, ens hem preocupat d'agrupar en un llistat els punts on s'han organitzat, legalment, foguerons; tots són als barris de Palma. 
AV Son Ferriol
12 de gener a les 20.15 h
 Pl. de l’Església


 AV Son Rapinya
12 de gener a les 20h
Pl. de Son Quint


AV Es Capitol
12 de gener a les 17.30 h
Pista interior de la pl. d’Alexander Fleming


AV Es Pil·larí
12 de gener a les 20 h
Església parroquial de Sant Francesc d’Assís


AV Born des Molinar
16 de gener a les 17 h
Eixugador de xarxes (el Portitxol)


AV Es Rafal Vell
16 de gener a les 18 h
Pl. de Josep Maria Llompart


AV Es Molí Rafal-Vivero
16 de gener a les 18 h
Pl. de l’església de Crist Rei


AV Son Dameto
16 de gener a les 19 h
Parc de Son Dameto


AV Es Jonquet
18 de gener a les 18 h
Pl. del Vapor


AV Camp Rodó
18 de gener a les 19.30 h
Pl. de París

AV Son Espanyolet- Son Cotoneret
16 de gener
aparcament entrada del Poble Espanyol


AV S’Olivera de Son Cotoner
18 de gener a les 20 h
Parc de Son Cotoner


Plataforma Ponent Potent
18 de gener a les 20 h
Pl. del Garrigó


AV Es Fortí
18 de gener a les 20 h
Pl. de Madrid


AV Sant Agustí
19 de gener a les 18 h
Parc Voramar


AV Sant Jaume
19 de gener a les 21 h
Pl. de Can Cavalleria


AV Sa Garriga
26 de gener a les 19 h
Pl. de l’Església


AV Santa Pagesa
26 de gener a les 19 h
Pl. de Santa Pagesa


AV Son Cladera
26 de gener a les 19.30 h
pl. de Nostra Senyora del Roser


AV Sant Antoni de la Platja de Can Pastilla
26 de gener a les 21 h
C. de Sertori


AV Tramuntana Cas Capiscol-Son Busquets
1 de febrer a les 19 h
C. de l’Orquídia, 1Què fer amb els petits
cultura
null
Museu La Granja d'Esporles
Descobreix la Mallorca tradicional i el seu llegat cultural a través dels oficis
que es duien a terme a la possessió des del S. X fins al segle XVII.

ELS OFICIS DEL PASSAT
Un passeig per l'interior de la Granja d'Esporles et permet descobrir com es vivia en una finca agrícola i mansió senyorial fa 400 anys. Un gran nombre d'oficis tradicionals queden representats al llarg del recorregut per la mansió: des de l'elaboració de teixits fins a la fabricació d'oli, gra o paper; oficis com el de metge o perfumista ...
a més de diverses sales destinades a les activitats quotidianes de la possessió (cuines, salons, dormitoris, sales recreatives i infantils ...) o fins i tot a activitats més sinistres com les dutes a terme a la sala de tortures. Actualment els grans salons de la possessió s'utilitzen per a l'organització de tot tipus d'esdeveniments i celebracions.

EL JARDÍ DE LES SORPRESES
Si l'interior de la possessió ens mostra un recorregut pels oficis tradicionals i l'estil de vida d'èpoques passades, l'exterior ens reserva multitud de sorpreses al llarg del passeig per exuberants jardins, amb salts d'aigua naturals i un torrent que recorre el típic bosc de la Serra de Tramuntana.
Diverses estades exteriors es dediquen a la cura d'animals autòctons que faran les delícies dels més petits, i altres ens mostren altres oficis relacionats amb l'activitat agrícola de la possessió. Els jardins de la Granja d'Esporles ofereixen un espai idíl·lic a l'aire lliure per organitzar casaments, comunions, incentius o esdeveniments.

TESTIMONI VIU DE LA HISTÒRIA DE MALLORCA
La finca que actualment ocupa la Granja d'Esporles era molt valorada ja pels romans a causa del gran cabal de la seva font, i compta encara avui amb un magnífic salt d'aigua natural de trenta peus d'altura. Va ser també de gran interès per als àrabs que van dominar l'illa des del segle X fins al XIII. Amb la conquesta cristiana de 1229, la finca inicia el seu nou periple com a possessió feudal, fins que en 1239 va ser cedida als monjos cistercencs, que la van regentar durant 200 anys, fins que va passar a D. Mateu Vidal. Durant altres 200 anys aquesta família la va ocupar fins que va passar als Srs. Fortuny. L'actual propietari és la família Seguí.
La Granja d'Esporles és una barreja d'estil senyorial i rústic, ja que s'utilitzava com a residència senyorial però també com a explotació agrícola (possessió), arribant a tenir més de cent oficis entre els seus límits. Aquesta combinació del món senyorial amb l'agrícola li confereix a la Granja d'Eporles un encant únic.
cultura
Espectáculos
null
The Hole Zero

The Hole Zero, el nuevo espectáculo de la saga The Hole, comienza sus funciones en la carpa instalada en Son Fusteret de Palma el 29 de junio. De la mano de Letsgo, llega la precuela de la saga que descubre el origen de El Agujero.

El show mezcla circo, cabaret, música y humor de una forma muy diferente a los anteriores espectáculos. Deja a un lado el cabaret europeo y la revista española para inspirarse en las fiestas disco de Studio 54 y en la única celebración que se comparte a nivel mundial y a través de todos los estratos sociales: la Nochevieja.

Una fiesta en la que todos participan y que en este show se vive al más puro estilo The Hole, con un nivel insuperable en sus números y en la calidad de los artistas. La música se convierte también en un elemento indispensable, con canalleo, un punto sexy, un importante factor sorpresa y mucha diversión asegurada.

Este espectáculo explica al espectador cómo nació The Hole, cómo se abrió El Agujero, con la ventaja de que no es imprescindible haber visto las otras dos obras de la trilogía para disfrutar plenamente de este nuevo espectáculo

Fechas
Hora

 
Descuento 30%
Viernes 20 de Julio de 2018
Descuento 30%
Viernes 20 de Julio de 2018
Descuento 30%
Sábado 21 de Julio de 2018

Sábado 21 de Julio de 2018

Domingo 22 de Julio de 2018
19:00   
Descuento 30%
Domingo 22 de Julio de 2018
Descuento 30%
Miércoles 25 de Julio de 2018

Jueves 26 de Julio de 2018

1 - 9 de 9

cultura demà a Mallorca

Exposicions d'arts plàstiques o visuals, intervencions o murals d'artistes de carrer, etc. Nits de l'art, jardins de museus en els quals s'ofereixen programes artístics, recitals poètics, Jam Sessions, glosses improvisades, etc. Teatre, dansa, cinema, música i arts experimentals. Performance. Ballades populars, el Ball de les Àguiles, el Ball dels Cossiers, etc. Sortida de gegants, na Francinaina i en Tòfol, els capgrossos, els gegantons... Correfocs, dimonis, focs artificials. La batukada. Totes aquestes coses formen part de la cultura mallorquina, tant si són pròpies com si són coses vengudes de fora. Són els nostres costums, és l'art i la mirada dels artistes, són els espais polivalents; és Rata Corner, és Casa Planas, és la Casa Museu Llorenç Villalonga, Blai Bonet i Pare Ginard, la llibreria Ideari, Es Baluard, Cine Ciutat, entre moltíssims d'altres. Som nosaltres curiosos de conèixer, enamorats per saber, il·lusionats per escoltar, fascinats de veure... És Què Feim.