cultura
null
Theatre is coming | Teatre de Barra
La nueva edición de Teatre de Barra está dedicada a las series televisivas. Durante seis jueves se representarán cinco obras en cinco bares diferentes.

  • Westworld Mallorca (en el Bar la Tertúlia)
"El famós parc temàtic del "Far West americà" aterra a Mallorca però alguna cosa no acaba de funcionar bé. És de nit a un bar solitari i un tècnic de la companyia ha de revisar un androide amb problemes. Què podria anar malament? Benvinguts a Westworld Mallorca. Benvinguts al futur."


  • L'origen de The Big Bang Theory (en Cafetería Bon-Bon)
"Penny i Sheldon Cooper, els dos personatges més emblemàtics de The Big Bang Theory, són els protagonistes d’aquesta història on, una vegada més, podrem veure les excentricitats de Sheldon i descobrir el veritable origen de la sèrie."


  • Fleabag: Anatomia d'un Spoiler (en In Café)
En Joan i na Joana són molt fans de les series. Les series que veuen plegats són sagrades. Els espoilers són sagrats. El que no saben és que, de vegades, es poden convertir en un termòmetre que posa a prova la temperatura d'una relació. La seva relació. Sobreviuran?


  • Sherlock... y el caso del asesino al cuadrado (en Clàssic Blanquerna)
Uns misteriosos tirants tacats de sang i el seu infal•lible instint, porten a John Watson a un bar de Blanquerna per a investigar una onada de crims. Una obra d'humor absurd amb alguns acudits molt...elementals.

  • Bar Mirror (en La Reserva)
Merche està molt contenta perquè li ha arribat un paquet bastant especial relacionat amb el seu passat... Per desgràcia, a vegades, les coses no surten com una espera...


Ya puedes comprar tus entradas en la librería Drac Magic en su horario comercial y en el Bar Arribar durante la tarde. El precio por entrada es 3,50€. Ahí mismo podrás consultar el programa completo y elegir que obras quieres ver.
Què fer amb els petits
cultura
null
Museu La Granja d'Esporles
Descobreix la Mallorca tradicional i el seu llegat cultural a través dels oficis
que es duien a terme a la possessió des del S. X fins al segle XVII.

ELS OFICIS DEL PASSAT
Un passeig per l'interior de la Granja d'Esporles et permet descobrir com es vivia en una finca agrícola i mansió senyorial fa 400 anys. Un gran nombre d'oficis tradicionals queden representats al llarg del recorregut per la mansió: des de l'elaboració de teixits fins a la fabricació d'oli, gra o paper; oficis com el de metge o perfumista ...
a més de diverses sales destinades a les activitats quotidianes de la possessió (cuines, salons, dormitoris, sales recreatives i infantils ...) o fins i tot a activitats més sinistres com les dutes a terme a la sala de tortures. Actualment els grans salons de la possessió s'utilitzen per a l'organització de tot tipus d'esdeveniments i celebracions.

EL JARDÍ DE LES SORPRESES
Si l'interior de la possessió ens mostra un recorregut pels oficis tradicionals i l'estil de vida d'èpoques passades, l'exterior ens reserva multitud de sorpreses al llarg del passeig per exuberants jardins, amb salts d'aigua naturals i un torrent que recorre el típic bosc de la Serra de Tramuntana.
Diverses estades exteriors es dediquen a la cura d'animals autòctons que faran les delícies dels més petits, i altres ens mostren altres oficis relacionats amb l'activitat agrícola de la possessió. Els jardins de la Granja d'Esporles ofereixen un espai idíl·lic a l'aire lliure per organitzar casaments, comunions, incentius o esdeveniments.

TESTIMONI VIU DE LA HISTÒRIA DE MALLORCA
La finca que actualment ocupa la Granja d'Esporles era molt valorada ja pels romans a causa del gran cabal de la seva font, i compta encara avui amb un magnífic salt d'aigua natural de trenta peus d'altura. Va ser també de gran interès per als àrabs que van dominar l'illa des del segle X fins al XIII. Amb la conquesta cristiana de 1229, la finca inicia el seu nou periple com a possessió feudal, fins que en 1239 va ser cedida als monjos cistercencs, que la van regentar durant 200 anys, fins que va passar a D. Mateu Vidal. Durant altres 200 anys aquesta família la va ocupar fins que va passar als Srs. Fortuny. L'actual propietari és la família Seguí.
La Granja d'Esporles és una barreja d'estil senyorial i rústic, ja que s'utilitzava com a residència senyorial però també com a explotació agrícola (possessió), arribant a tenir més de cent oficis entre els seus límits. Aquesta combinació del món senyorial amb l'agrícola li confereix a la Granja d'Eporles un encant únic.
1 - 12 de 75

cultura avui a Mallorca

Exposicions d'arts plàstiques o visuals, intervencions o murals d'artistes de carrer, etc. Nits de l'art, jardins de museus en els quals s'ofereixen programes artístics, recitals poètics, Jam Sessions, glosses improvisades, etc. Teatre, dansa, cinema, música i arts experimentals. Performance. Ballades populars, el Ball de les Àguiles, el Ball dels Cossiers, etc. Sortida de gegants, na Francinaina i en Tòfol, els capgrossos, els gegantons... Correfocs, dimonis, focs artificials. La batukada. Totes aquestes coses formen part de la cultura mallorquina, tant si són pròpies com si són coses vengudes de fora. Són els nostres costums, és l'art i la mirada dels artistes, són els espais polivalents; és Rata Corner, és Casa Planas, és la Casa Museu Llorenç Villalonga, Blai Bonet i Pare Ginard, la llibreria Ideari, Es Baluard, Cine Ciutat, entre moltíssims d'altres. Som nosaltres curiosos de conèixer, enamorats per saber, il·lusionats per escoltar, fascinats de veure... És Què Feim.