cultura cap de setmana a Palma

cultura
Activitats
null
Tour per l'antic Call Jueu de Palma
Tour a peu de 2 hores per l'antic Call Jueu de Palma
La nostra caminada cultural comença al nucli antic en el punt d'entrada a l'antic barri jueu, que es remunta a l'era musulmana de Mallorca, el "Call Major". El terme "call" en català vol dir "Barri Jueu".
Al Call Major trobarem restes de sinagogues, així com l'estàtua de l'famós cartògraf jueu de segle XIV Jafuda Cresques, qui juntament amb el seu pare Cresques Abraham, van ser els primers a completar un atles mundial i ajudar a dilucidar els viatges de Cristòfor Colom.

Aprendreu sobre la Inquisició, les conversions forçades i el sorgiment dels "Cripto-jueus" o "Xuetes" que van professar públicament el catolicisme mentre professaven en privat el judaisme. Les sinagogues es van construir en secret en cases particulars. Visitarem els carrers específiques on els "Xuetes" es van veure obligats a viure-hi i treballar fins a la dècada de 1960. Encara s-hi poden trobar signes d'aquesta comunitat "secreta", ja que moltes de les joieries actuals s'han mantingut dins de les seves famílies durant generacions . Fins i tot, la nostra famosa ensaïmada mallorquina, la cuinaven cripto-jueus a posta amb saïm)per justificar la seva conversió (els jueus no mengen porc).

Us ensenyarem on antigament es trobava la sinagoga principal, el Centre d'Interpretació de l'Barri Jueu de Palma Maimo ben Faraig i compartirem molta informació, dades històriques i fets transcendentals de la nostra rica història jueva a l'illa.

Saps que vol dir l'expressió mallorquina "fer dissabte"? Idò, et comptarem seu origen i molt més.
T'esperem. No dubtis a apuntar-t'hi ni a sol·licitar-ne informació per als nostres tours privats sota demanda en jewishmajorca@gmail.com

cultura
null
Jornada de puertas abiertas | Catedral de Mallorca
Con motivo del Día de las Islas Baleares, el 29 de febrero la Catedral de Mallorca abrirá sus puertas a todo el público. El visitante podrá conocer la Catedral, uno de los iconos góticos más representativos de las Baleares. Esta jornada se desarrollará de 10:00 a 14:15 h.

cultura
null
Jornada de puertas abiertas Es Baluard
Ven a disfrutar del museo moderno y contemporáneo de Palma Es Baluard el Dia de les Illes Balears con dos jornadas de puertas abiertas (es decir: entrada libre) los días sábado 29 de Febrero y domingo 1 de Marzo.

El horario será:
 • Sábado 29 de 10:00 h a 20:00 h.
 • Domingo 1 de 10:00 a 15:00 h.
Además podrás visitar las nuevas exposiciones de Ana Vieira, Martha Rosler y Marina Planas.
cultura
null
Theatre is coming | Teatre de Barra
La nueva edición de Teatre de Barra está dedicada a las series televisivas. Durante seis jueves se representarán cinco obras en cinco bares diferentes.

 • Westworld Mallorca (en el Bar la Tertúlia)
"El famós parc temàtic del "Far West americà" aterra a Mallorca però alguna cosa no acaba de funcionar bé. És de nit a un bar solitari i un tècnic de la companyia ha de revisar un androide amb problemes. Què podria anar malament? Benvinguts a Westworld Mallorca. Benvinguts al futur."


 • L'origen de The Big Bang Theory (en Cafetería Bon-Bon)
"Penny i Sheldon Cooper, els dos personatges més emblemàtics de The Big Bang Theory, són els protagonistes d’aquesta història on, una vegada més, podrem veure les excentricitats de Sheldon i descobrir el veritable origen de la sèrie."


 • Fleabag: Anatomia d'un Spoiler (en In Café)
En Joan i na Joana són molt fans de les series. Les series que veuen plegats són sagrades. Els espoilers són sagrats. El que no saben és que, de vegades, es poden convertir en un termòmetre que posa a prova la temperatura d'una relació. La seva relació. Sobreviuran?


 • Sherlock... y el caso del asesino al cuadrado (en Clàssic Blanquerna)
Uns misteriosos tirants tacats de sang i el seu infal•lible instint, porten a John Watson a un bar de Blanquerna per a investigar una onada de crims. Una obra d'humor absurd amb alguns acudits molt...elementals.

 • Bar Mirror (en La Reserva)
Merche està molt contenta perquè li ha arribat un paquet bastant especial relacionat amb el seu passat... Per desgràcia, a vegades, les coses no surten com una espera...


Ya puedes comprar tus entradas en la librería Drac Magic en su horario comercial y en el Bar Arribar durante la tarde. El precio por entrada es 3,50€. Ahí mismo podrás consultar el programa completo y elegir que obras quieres ver.
Activitats
cultura
null
Visites teatralitzades al Palau Reial del Consell

 • Les visites es faran els dies 28 i 29 de febrer i l'1 de març de 2020, en tres torns: 17 h, 18 h i 19 h.
 • Cada visita tindrà una durada de 45 minuts.
 • Activitat familiar gratuïta, per a tots els públics

ENTRADAS AGOTADAS
cultura
Activitats
null
Final del IV Campeonato Mundial de Ensaimadas organizado por Hijos de Ramón Oliver

Las ensaimadas de los 10 forns que han sido preseleccionados competirán por el título de la Mejor Ensaimada del Mundo en la fase final de este certamen, ante un jurado de expertos


Llega la gran final del IV Campeonato Mundial de Ensaimadas, organizado por Hijos de Ramón Oliver, a la que se presentaron un total de 30 panaderías y pastelerías procedentes de Mallorca, Madrid, Barcelona y Menorca.


En la ronda clasificatoria fueron preseleccionados 10 forns cuyas ensaimadas competirán el próximo 1 de marzo, Dia de les Illes Balears, a partir de las 17h, por conseguir el ansiado título de elaboradores de la Mejor Ensaimada del Mundo 2020.


Los diez forns procedentes de Mallorca y Menorca que estarán presentes en la gran final son:


 • Forn Ca’n Cerdà (Valldemossa, Mallorca)

 • Forn C’an Nadal (Campos, Mallorca)

 • Forn Ca’n Pau (Llucmajor, Mallorca)

 • Forn Can Nadal (Andratx, Mallorca)

 • Forn des Pla de Na Tesa (Marratxí, Mallorca)

 • Forn i Pastisseria Benet Barón (Porreres, Mallorca)

 • Forn i Pastisseria Son Campos (Palma, Mallorca)

 • Forn Pes de Sa Palla (Palma, Mallorca)

 • Herbera Bakery (Ciutadella, Menorca)

 • Pastisseria Can Pons (Es Mercadal, Menorca)


LA GRAN FINAL

Se disputará el día 1 de marzo a partir de las 17:00 h en la zona de carpas instaladas junto al Parc de la Mar de Palma, con motivo del Dia de les Illes Balears. Los 10 forns seleccionados deberán aportar dos ensaimadas lisas medianas sin azúcar de cobertura, que se presentarán al jurado de forma anónima de modo que solo la organización sabrá a qué establecimiento pertenece cada una. Los encargados de otorgar este premio serán los miembros de un jurado compuesto por miembros de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, acompañados por expertos gastronómicos y los tres ganadores de las anteriores ediciones: Joan Seguí (Forn Sant Francesc), Joan Fornari (Forn i Pastisseria Gelabert) y Rafel Solivellas (Forn Can Rafel). Cada uno de los integrantes del tribunal puntuará las ensaimadas siguiendo los criterios definidos en unas hojas de cata, valorando los requisitos establecidos para la ensaimada lisa en los artículos 7º y 13º del Reglamento de la IGP Ensaimada de Mallorca, (BOIB nº 63 de 6/5/2003).


En el caso de que dos participantes obtengan la misma puntuación máxima, habrá una ronda de desempate entre ambos establecimientos y ganará el que obtenga una mayor puntuación.


Este campeonato está patrocinado por empresas colaboradoras de Hijos de Ramón Oliver como Azucarera, Mantecas Martínez y Farinera Moretó, con el apoyo de Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, el Consell Regulador I.G.P. Ensaimada de Mallorca, el Govern de les Illes Balears y la Fundación Asima.PREMIOS

Los finalistas optarán a tres premios:

 • 1.000kg de harina para el ganador.

 • 500kg para el segundo clasificado.

 • 250kg para el tercero.


Dichos premios serán aportados por Hijos de Ramón Oliver y el patrocinador Farinera Moretó.


Bases de la convocatoria

El siguiente enlace contiene toda la información sobre el concurso, con las bases de la convocatoria al completo: hroliver.es/tercercampeonatomundial

1 - 12 de 19

cultura cap de setmana a Palma

Exposicions d'arts plàstiques o visuals, intervencions o murals d'artistes de carrer, etc. Nits de l'art, jardins de museus en els quals s'ofereixen programes artístics, recitals poètics, Jam Sessions, glosses improvisades, etc. Teatre, dansa, cinema, música i arts experimentals. Performance. Ballades populars, el Ball de les Àguiles, el Ball dels Cossiers, etc. Sortida de gegants, na Francinaina i en Tòfol, els capgrossos, els gegantons... Correfocs, dimonis, focs artificials. La batukada. Totes aquestes coses formen part de la cultura mallorquina, tant si són pròpies com si són coses vengudes de fora. Són els nostres costums, és l'art i la mirada dels artistes, són els espais polivalents; és Rata Corner, és Casa Planas, és la Casa Museu Llorenç Villalonga, Blai Bonet i Pare Ginard, la llibreria Ideari, Es Baluard, Cine Ciutat, entre moltíssims d'altres. Som nosaltres curiosos de conèixer, enamorats per saber, il·lusionats per escoltar, fascinats de veure... És Què Feim.